Oprichter en eigenaar van Fruit Bewaring & Advies is Frank van de Geijn. Geboren op een gemengd fruitteeltbedrijf in de Betuwe. Frank werkt altijd met veel plezier mee op het bedrijf van zijn ouders en oom. Hier leert hij ook de grillen van agrarisch ondernemen.
Agrarische bedrijfs- en organisatiekunde
Na een studie aan de Rijks Hogere Tuinbouwschool in Utrecht in agrarische bedrijfs- en organisatiekunde, wordt hij aangenomen bij de landbouwvoorlichting als techniek adviseur. Hij leert het mooie vak van adviseur bewaartechnologie van de “Wimmen” (Van der Bliek en Schmitz) en merkt dat met zelfstudie en het stellen van kritische vragen veel winst te behalen is. Op deze manier is de ervaring uit het verleden het beste te benutten.
Wageningen UR
In 2002 maakt Frank de overstap van DLV naar ATO (Agrotechnologisch Onderzoek), later wordt dit Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen UR. De periode in Wageningen brengt veel kennis over onderzoek en verdieping in bewaartechnologie. Een belangrijke taak van Frank ligt bij het zorgen dat bewaaronderzoek gericht en relevant blijft voor het uitgebreide nationale en internationale netwerk van de grote professionele bewaarders tot de kleinere zelf bewarende producenten. Door de vragen vanuit het netwerk te bundelen zijn mooie en relevante onderzoeksprojecten ingezet. Met lezingen, nieuwsbrieven en artikelen, is de sector steeds van passende informatie voorzien.
Fruit Bewaring & Advies
Eind 2023 maakt Frank de keuze om na meer dan 30 jaar loondienst als zelfstandig adviseur het mooie werk als bewaaradviseur voor te zetten.